Smissebroekstraat 63, 3830 Wellen

Verdien meer met batterijopslag

Zonnepanelen zijn opnieuw erg in trek. Je eigen elektriciteit opwekken, is beter voor je portemonnee, en voor het milieu. Wanneer je de opgewekte energie kunt opslaan in een batterij om nadien weer te gebruiken, is de cirkel rond. “De kans op alweer een black-out deze winter maakt de investering dubbel zo interessant”.

Met zonnepanelen op je dak kan je meestal gemakkelijk het jaarlijks verbruik zelf opwekken. Maar de zonnepanelen werken enkel overdag en de meeste opbrengst genereer je in de zomer. Hierdoor gebruik je slechts ongeveer 25% van de opgewekte energie zelf in de woning. De rest wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd. Vervolgens kan je die energie er ’s nachts of in de winter terug uit halen. Hiervoor betaal je nu het prosumententarief van ongeveer 100€ per kW van de omvormer.

Door het plaatsen van een goede batterij, kan je 60% van je zonne-energie zelf gebruiken. Het prosumententarief valt dan voor een groot stuk weg indien je een ”slimme” meter laat plaatsen.

Stroomuitval

De troef van batterijopslag is de garantie dat het systeem zonder onderbreking ervoor zorgt dat je je basiscomfort kan behouden. De koelkast, verlichting en verwarming zullen kunnen blijven draaien, net als de de elektronische sturing van je zonwering of garagepoort bv. Ook voor zelfstandigen is het een ware geruststelling te kunnen rekenen op de batterij. Black-outs zullen ook deze winter wel eens optreden, een logisch gevolg van de toepassing van onder meer warmtepompen en de ingebruikname van de elektrische wagen.

Dure batterijen?

Batterijen zijn nog steeds niet goedkoop maar de prijzen zijn de laatste jaren sterk gezakt en betaalbaar. De HPS is compatibel met de meeste omvormers zodat we deze kunnen laten werken op alle bestaande zonnepaneel installaties. De HPS werkt dan ook als noodstroomvoorziening. De zonnepanelen blijven werken wanneer er een uitval is van het stroomnet. Zo ben je minder afhankelijk van het net.

Voorkom jouw persoonlijke energiecrisis

Voorkom jouw persoonlijke energiecrisis, luister naar Wim

Zonne-energie optimaal benutten door zonnepanelen te combineren met een batterij 
Zonnepanelen reinigen
Is het noodzakelijk om je zonnepanelen te reinigen?

Luister naar Wim

Luister naar Wim - Alrasol advies voor groene energie

Luister naar Wim

Onze blog

Al van jongs af aan had zaakvoerder Wim de zonnepanelen-microbe te pakken. Tot op de dag van vandaag is de missie van hun familiebedrijf dezelfde: jou weldoordacht laten investeren in een groene toekomst. 

Meer weten?

Maak nu een afspraak

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. Weer of geen weer, zon of geen zon. 

Naam(Required)
Ik ben geïnteresseerd in:

Zij gingen je alvast voor

Testimonials

Philippe

1 maand geleden werden onze zonnepanelen LG black geplaatst op onze nieuwe woning. Installatie perfect uitgevoerd waarvoor dank. De mdw’s waren zo vriendelijk om een tijdelijke verbinding te maken met werfkast zodat die meter al begon terug te draaien. Onze aanvraag electriciteit bij Fluvius al ingediend van begin februari en effectieve aansluiting voorzien einde juni voor een deel ook te wijten aan Corona maatregelen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen
Thuisbatterijen
Thuisbatterij

Jan

Wim gaf zeer goed advies over de werking en de mogelijkheden, hij zal je zeker niets verkopen wat je niet nodig hebt. De installatie is heel proper en verzorgd afgewerkt, de mannen die de installatie geplaatst hebben waren heel vriendelijk en hadden kennis van zaken. De installatie gaf de eerste dagen een foutmelding maar Wim heeft dit onmiddellijk na het melden opgelost. Ik kan Alrasol aan iedereen aanraden voor de plaatsing van zonnepanelen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen