Smissebroekstraat 63, 3830 Wellen

Zonne-energie optimaal benutten door zonnepanelen te combineren met een batterij 

De zon geeft niet alleen een aangename warmte af, maar haar groene energie is bovendien zeer bruikbaar. Ze schijnt rechtstreeks op je zonnepanelen, maar op dat moment wordt jammer genoeg niet alle energie gebruikt. Dit is een situatie die velen onder jullie zullen herkennen. Door zonnepanelen te combineren met een batterij kan je de opgewerkte energie bewaren voor gebruik op een later moment. Wim van Alrasol legt jou graag uit hoe het werkt en welke voordelen het heeft.  

Hoe zonne-energie optimaal gebruiken?  

De hoeveelheid energie die zonnepanelen opwekken hangt af van de hoeveelheid en intensiteit aan zonne-energie die op uw zonnepanelen terechtkomen. Dit staat echter niet in lijn met uw verbruikspatroon. Wanneer je een toestel aanzet wanneer de zon schijnt maar net als hij veel verbruikt komt er een wolk voor de zon, ben je weer energie van het net aan het nemen. Uw panelen zullen overdag teveel energie opwekken maar je moet de hele avond dure elektriciteit uit het net kopen. Zelf uw toestellen afstemmen op de zon zal zeker al een grote impact hebben maar is omslachtig en niet nauwkeurig. Hier zit de grote meerwaarde van de thuisbatterij.  

De combinatie van zonnepanelen met een batterij 

Zonder thuisbatterij zal je ongeveer 25% à 35% van uw geproduceerde zonne-energie kunnen gebruiken in de woning. Wanneer je een thuisbatterij toevoegt aan de installatie, zal dit stijgen naar 60% à 70%.  

Het concept om zonne-energie te bewaren in een batterij is heel eenvoudig. Wanneer overproductie (meer zonne-energie geproduceerd dat wat er op dat specifiek moment nodig is) ontstaat, wordt de overschot aan elektriciteit opgeslagen in een batterij. Deze opgeslagen energie kan vervolgens gebruikt worden wanneer je meer elektriciteit nodig hebt dan wat er door uw zonnepanelen geproduceerd wordt of als er geen zonlicht is, zoals ‘s nachts of op heel donkere dagen.  

Voor een optimaal resultaat is een juiste grootte van thuisbatterij zeer belangrijk. Een te kleine thuisbatterij zal een veel te laag rendement halen en een te grote thuisbatterij is te duur en wordt zelden volledig gebruikt. Kleiner dan 10kWh raden we altijd sterk af. 

Dankzij dit systeem kan je ongeveer 40% meer van je eigen zonne-energie gebruiken in huis op jaarbasis! 

Nog meer voordelen van zonnepanelen met batterij 

Wanneer je zonnepanelen koppelt met een thuisbatterij vermindert jouw afhankelijkheid van het conventionele elektriciteitsnetwerk ook sterk. In het geval van een stroomuitval of een noodsituatie, kan jouw bedrijf of huishouden blijven doorgaan dankzij eigen opgeslagen energie. Indien uw omvormer daarvoor geschikt is. Niet alle omvormers hebben deze aansluiting maar wij plaatsen uitsluitend dit soort omvormers.  

Bovendien biedt deze combinatie ook financiële voordelen op lange termijn. Door meer zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken, moet je minder dure elektriciteit van het net kopen. Uw capaciteitstarief zal ook zakken omdat je meerdere zomermaanden heel weinig energie uit het net neemt.

Door met dynamische tarieven te werken in de wintermaanden zal het mogelijk zijn om uw thuisbatterij op te laden op momenten dat de energie goedkoop is. Hierdoor zal je hoofdzakelijk leven op de goedkoopste energieprijzen. 

Kortom, zonnepanelen met een batterij zijn een slimme en duurzame investering voor iedereen die wil profiteren van zonne-energie. Heb jij al zonnepanelen op je dak liggen? En wil jij de ongebruikte energie optimaal benutten. Denk dan zeker eens na over een thuisbatterij. Maak hier een afspraak met Alrasol.  

Voorkom jouw persoonlijke energiecrisis

Voorkom jouw persoonlijke energiecrisis, luister naar Wim

Laadpaal kopen
Heb jij baat bij een laadpaal?
Zonne-energie optimaal benutten door zonnepanelen te combineren met een batterij 

Luister naar Wim

Luister naar Wim - Alrasol advies voor groene energie

Luister naar Wim

Onze blog

Al van jongs af aan had zaakvoerder Wim de zonnepanelen-microbe te pakken. Tot op de dag van vandaag is de missie van hun familiebedrijf dezelfde: jou weldoordacht laten investeren in een groene toekomst. 

Meer weten?

Maak nu een afspraak

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. Weer of geen weer, zon of geen zon. 

Naam(Required)
Ik ben geïnteresseerd in:

Zij gingen je alvast voor

Testimonials

Philippe

1 maand geleden werden onze zonnepanelen LG black geplaatst op onze nieuwe woning. Installatie perfect uitgevoerd waarvoor dank. De mdw’s waren zo vriendelijk om een tijdelijke verbinding te maken met werfkast zodat die meter al begon terug te draaien. Onze aanvraag electriciteit bij Fluvius al ingediend van begin februari en effectieve aansluiting voorzien einde juni voor een deel ook te wijten aan Corona maatregelen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen
Thuisbatterijen
Thuisbatterij

Jan

Wim gaf zeer goed advies over de werking en de mogelijkheden, hij zal je zeker niets verkopen wat je niet nodig hebt. De installatie is heel proper en verzorgd afgewerkt, de mannen die de installatie geplaatst hebben waren heel vriendelijk en hadden kennis van zaken. De installatie gaf de eerste dagen een foutmelding maar Wim heeft dit onmiddellijk na het melden opgelost. Ik kan Alrasol aan iedereen aanraden voor de plaatsing van zonnepanelen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen